Monday, December 17, 2012

Singi- ja hakklihapirukas




Peale eelmist katset (http://miis1.blogspot.com/2012/11/pirrrrukad.html) olen ma mõned korrad uuesti proovinud ja saanud 2 lemmikut endale.

Singipirukas

100 g singiviile (mitte neid õhukesi vaid ikka õige sink)
Hapukoort
Juustu
Tomatit
Maitseained

Singiviilud ja tomat tükeldada. Jälgida, et tomat ei oleks väga mahlane või siis lõigata lihtsalt äärest tükke.
Kui juust on viiludena, siis see samuti tükeldada. Piisab u kahest viilust. Oleneb, kui palju juustu kellegile meeldib.
Kõik koos kausis ära segada natukese hapukoorega. Mina lisan maitseks natuke soola ja šašlõki maitseainet.


Hakklihapirukas

100 g hakkliha
1 porgand
Juust
Tomat
Maitseained

Tükeldada porgand väikesteks kuubikuteks. ( Võib proovida ka tomatit riivida suuremateks tükkideks. Ma ise pole veel seda varianti proovinud.) Praadide neid, kuni nad on pehmemad, lisada hakkliha. Maitsestada soola/pipra/sidrunipipra või mõne muu maitseainega. Kui enam-vähem on valmis, siis lisada riivitud/tükeldatud juustu ja tükeldatud tomatit. Segada ja hoida tulel nii kaua, kuni juust on sulanud.


Edasi:

Tavaliselt ostan paki pärmi-lehttaigent ja sellest teen 2 pirukat.
Need kogused, mis ma kirja panin, on ühe piruka jaoks!

Soovitav on sulatada tainast toasoojas. Mikrokas võib juhtuda, et saab liiga palju sooja ja läheb liiga pehmeks ja kleepuvaks.

Laotan pool tainast ahjuplaadile ja teen äärtesse jooned. Laotan sisu keskele ja hakkan äärtest neid "lipikuid" üle üksteise tõstma.
Piruka võib enne ahju panekut munaga kokku määrida.
Ahjus peaks olema 10-20 minutit. Oleneb ahjust ja kuumusest.
Esimesel korral kindlasti jälgida, kuidas küpseb.

Ja tulevad VÄGA HEAD!
Ma teeks neid hetkel vist iga päev aga siis kaoks nende võlu ära.
Igatahes.. soovitan proovida :)
Kiire, odav ja maitsev.



No comments:

Post a Comment